15 trikov na schudnutie

Všetci vieme, že jediný spôsob, ako schudnúť, je cvičenie, a čo je dôležitejšie, jesť zdravo a primerane. Ale vedci tvrdia, že existuje niekoľko "trikov", ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť ideálnu líniu ...

1. Smiech – Je preukázané, že smiech spotrebúva kalórie. Ak sa budete srdečne smiať desať až pätnásť minút denne po dobu jedného týždňa, spálite približne 280 kalórií.

2. Ľudia, ktorí chodia raz do týždňa na akupunktúru po dobu 3 mesiacov, môžu zhodiť 2,5 kila zo svojej váhy. "Mravenčenie" v niektorých častiach tela, pomáha ľahšie kontrolovať chuť k jedlu.

3. Každé ráno vypite šálku jogurtu s pol lyžičkou škorice. Škorica urýchli metabolizmus a len pol čajovej lyžičky denne, je dosť na to, aby ste za mesiac spálili prebytočné kilo.

4. Nejedávajte v práci. Ak idete na obed niekde inde spotrebujete v priemere o 250 kalórií menej ako tí, ktorí jedia v práci.

5. Štúdie ukazujú, že pohár mrkvovej šťavy pomáha stratiť asi jedno kilo týždenne. Ak vás zaujíma, ako je to možné, odpoveď spočíva vo vláknine a živinách, ktoré mrkva obsahuje a ktoré pomáhajú spaľovať tuk.

6. Užívajte vápnik, a tým môžete zhodiť o 2,6 percent viac tuku.

7. Jedzte červené mäso je bohaté na proteíny a bielkoviny, ktoré budujú svalovú hmotu.

8. Cvičte v spoločnosti. Ak máte partnera na cvičenie, budú výsledky lepšie.

9. Jedzte štipľavé papriky. Obsahujú látky, ktoré urýchľujú metabolizmus o 25 percent.

10. Snažte sa nebyť nervózny pri práci. Stres je najčastejšou príčinou prejedania. Namiesto toho aby ste zjedli niečo sladké, keď ste naštvaný, skúste zhlboka dýchať približne dve minúty a sústrediť sa pri tom na bránicu.

11. Nevynechávajte jedlá a uistite sa, že okrem troch hlavných jedál, zjete malé občerstvenie dva krát za deň. Desiata a olovrant by mali mať energetickú hodnotu okolo 250 kalórií. Ak sa budete držať tohto pravidla, zvýšiť šance na schudnutie o 30 percent.

12. Nepozerajte sa na televíziu počas jedenia, pretože nebudete registrovať kedy ste sýty. Ak prestanete sledovať televízor počas jedenia, ročne môžete schudnúť až 2 kilá.

13. Vypitím pohára červeného vína každý deň, zabránite ukladaniu tuku okolo pása.

14. Milujte sa. Počas milovania spálite 150 kalórií za 20 minút, môžu za to hormóny, ktoré sa uvoľňujú pri sexe a zvyšujú metabolizmus.

15. Pite zelený čaj. Tento nápoj stimuluje spaľovanie tukov o 20 percent.

13.8.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

bačinka
No ja neviem podla tohto članku sa moc chudnuť nedá - nechcem byť úplne hnusne kritický, ale pár nezrovnalostí som tam našiel: 1. Autor/ka evidentne moc nerozumie jednotkám lebo jeden ryžový chlebíček ten polystyrenový má 3900 kalórii asi tam má byť kilokalórii a aj tak za týždeň smiechom spáliť 280 kcal je asi ako nezjesť jednu vačšiu paradajku....
3, tá škorica môže byť – ale zase u stokilového človeka – kilo za mesiac ide úplne aj bez roboty
5, mrkva je zelenina asi s najvyšším obsahom cukru ak nepočítam melón – tak neviem
6, jedzte červené maso? Na chudnutie.... teda nájde sa aj chudé ale v priemere je násobne tučnejšie ako biele...
9, Jedzte štipľavé papriky. Obsahujú látky, ktoré urýchľujú metabolizmus o 25 percent. – clenbuterol zvyšuje bazálny metabolizmus o 3% - nechápem prečo Contador a Armstrong nejedli radšej papriku :D
10. ešte som nepočul, že by s vínom niekto niekedy schudol

Reagovať | 13. 8. 2013, 23:57:16
Veronika
Bačinka, asi tu netreba hľadať ako s týmito informáciami schudnúť, veď v prvý odstavec hneď hovorí že bez cvičenia a zmeny stravovania sa schudnúť nedá. Sú to skôr také zaujímavosti, na ktoré prišli vedci, pri ich výskumoch, ktoré neviem kto im zadáva :D
Reagovať | 14. 8. 2013, 5:26:41
bačinka
Veď áno. Sorry ja to beriem asi moc vážne niekedy :)
Reagovať | 14. 8. 2013, 8:47:22
monilik
Mne sa to páči a určite vyskúšam a potom napíšem
Reagovať | 14. 8. 2013, 9:15:40