Šúľance zo pšena



Ingrediencie:
Cesto: Dochutenie: Postup:

Pšeno poriadne prepláchneme, aby nebolo horké. Dáme ho variť do vody v pomere 1 diel pšena, 2 diely vody. Privedieme do varu, trošičku osolíme. Stiahneme oheň na minimum a varíme pod pokrievkou 15-20 minút. Dávame pozor, aby nám neprihoreli. Uvarené pšeno necháme odstáť pod pokrievkou ešte 5-10 minút. Vychladnuté pšeno zmiešame s kukuričnou múkou a pudingom. Rukami vypracujeme tuhé cesto. Keby vám to nešlo, pridajte trošičku vody. Z cesta tvarujte šúľance. Dáme zovrieť väčšie množstvo vody. Šúľance povaríme v mierne osolenej vode cca 5 minút, kým nevyplávajú napovrch. Uvarené šúľance potom orestujte na masle s trochou sirupu a trochu ich skaramelizujte. Dajte na tanier, posypte na masle opraženou strúhankou, pridajte džem napríklad malinový a polejte sirupom (množstvo podľa toho, kto má ako rád sladké).

Poznámka:

Ak ste zvyknutí posypať jedlo práškovým cukrom, skúste pre zmenu sušené ovsené mlieko. Šúľance možno ochutiť aj mletým makom alebo orechami ...

16.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Michal
Tak tieto sulance su lepsie ako zo zemiakoveho cesta. Mnaaaam
Reagovať | 2. 9. 2013, 13:51:31