Avokádovo mandľovo pistáciové muffiny



Ingrediencie:
  • 1 šálka pistácií
  • 2 odmerky srvátkového vanilkového proteínu
  • 1/2 šálky nesladeného jablkového pyré
  • 1 šálka cícerovo fazuľovej múky (môžete použiť aj inú)
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 2 ČL stévie
  • 4 PL sirupu z agáve
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 ČL mandľového extraktu
  • 2 vaječné bielka
  • 1 zrelé avokádo
Postup:

Do stredne veľkej misy pridajte: cícerovo fazuľovú múku, stéviu, proteínový prášok, prášok do pečiva a sódu. Odložte misu bokom. Rozpoľte avokádo, odstráňte jadro a lyžičkou vydlabte avokádo do samostatnej misky. V miske zmiešame: jablkové pyré, vanilkový extrakt, mandľový extrakt s avokádom. Z vajec oddeľte žĺtky a bielka pridajte do avokádovej zmesi. Pridajte avokádovú zmes do zmesi s múkou. Dobre premiešajte. Pridajte 4 lyžice sirupu z agáve aby boli muffiny viac sladké. Ďalej primiešajte do cesta celé pistácie, nechajte si nejaké na posypanie. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do formy na muffiny nalejte cesto. Na vrch každej muffiny položte 3 pistácie a 1ČL agáve. Pečieme približne 15-20 minút. Okraje by mali byť prepečené do zlatista a keď pichnete špáradlom dnu, malo by ostať čisté.

14.3.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.