Losos s mätovo pistáciovým pestom
	
	- 12 malých zemiakov prekrojených na polovicu
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 4 filety (600g) z lososa
 - 2 zväzky špargle
 
- 1 šálka čerstvej mäty
 - 55g pistácie
 - 1 strúčik cesnaku nasekaný na drobno
 - 20g jemne strúhaného parmezánu
 - 125ml extra panenský olivový olej
 
Mätu, pistácie, cesnak a parmezán rozmixujeme v mixéri. Keď sú ingrediencie rozmixované, pomaly pridávame olivový olej. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Zemiaky aj so šupkou dajte variť do hrnca so slanou vodou. Po zovretí nechajte variť 5 minút. Lososa pokropíme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením. Dáme ho grilovať na rozpálenú grilovaciu panvicu po 2-3 minúty na každej strane. Uvarené zemiaky prekrojené na polovicu pokropíme olivovým olejom. Na grilovaciu panvicu položíme zemiaky aj špargľu a za občasného otáčania grilujeme cca 2 minúty alebo pokiaľ nie sú z ľahka pripečené. Dajte zemiaky, špargľu a lososa na tanier. Posypte pestom a ihneď podávajte.