Špaldovo-orechové halušky s bazalkou



Ingrediencie: Postup:

Dajte uvariť vodu do veľkého hrnca, osoľte ju. Zmiešajte krupicu, múku, zomleté orechy, vajcia, sol, olej, vodu. Vznikne vám haluškové cesto. Vodu dajte najskôr 200ml, potom prípadne postupne pridajte, aby nebolo cesto príliš husté, ale ani príliš riedke. Nenechávajte cesto dlho stáť a čo najskôr ho do vriacej osolenej vode pretlačte cez lis na halušky. Je dobré rozdeliť cesto na dva krát. Počkajte, kým halušky vyplávajú a voda začne znovu vrieť. Potom halušky povarte ešte cca 4-5 minút a vylovte sitkom. Hneď ich dávajte do misy so syrom alebo bryndzou a ešte horúce premiešajte. Ochuťte bazalkou, soľou, prípadne trošku čerstvo pomletého korenia. Servírujte s bazalkou a opraženými orechmi.

27.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.