Pečený losos so šalátom z čerstvej cibule a feniklu
	
	- 1/4 šálky extra panenský olivový olej, plus trochu na kropenie
 - 4 filety z lososa bez kože (každý 150 gramov a 3 centimetre hrubého)
 - 1 šálka najemno natrhaného feniklu
 - 1 šálka výhonkov hrachu
 - 1 čerstvá biela cibuľa, najemno pokrájaná
 - 1/4 šálky listov koriandra, plus vetvičky koriandra na ozdobu (voliteľne)
 - 1 lyžica bieleho balzamikového octu, alebo biely vínny ocot a štipku cukru
 - hrubá soľ
 - 2 stredne veľké paradajky
 
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Rozohrejte veľkú panvicu, pridajte 1 lyžicu oleja a krúživými pohybmi rozotrite. Položte lososa na panvicu stranou bez kože a opražte dozlatista (približne 3 minúty). Otočte lososa a preneste ho do zapekacej misy a dajte do rúry. Pečte 5 minút.
Poprehadzujte v miske dohromady fenikel, výhonky hrášku, cibuľu, listy koriandra, ocot a zvyšné 3 polievkové lyžice oleja; dochutíme soľou.
Na tanier dajte plátky rajčiny, osoľte ich a položte na ne lososa. Na vrch lososa dajte pripravený šalát a pokvapkajte ho olejom. Dochuťte soľou a ozdobte vetvičkami koriandra.