Tuniakové gule s citrónom a petržlenovou vňaťou
- 300 g tuniaka bez šťavy (konzerva, vo vlastnej šťave)
- 20 g píniových orieškov
- Trochu citrónovej šťavy (alebo kôry)
- Trochu nasekanej petržlenovej vňate
- 40 g jemných ovsených vločiek
- 2 vajcia
- Čerstvé čierne korenie
Zmiešajte rukami dohromady všetky prísady. Vytvorte 16 guličiek o veľkosti golfovej loptičky. Smažte tuniaka na panvici jemne potretej olivovým olejom na najnižšom stupni približne 8 minút. Po každej minúte otáčajte gule. Poprípade ich môžete dať do rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov. Hotové gule budú trošku mäkké pokiaľ nevychladnú.
Poznámka:Môžete podávať s dipom. Tento dip je len prírodný, nízkotučný jogurt s petržlenovou vňaťou a s čerstvým čiernym korením.