Najlepšie vitamíny a doplnky pre ženy.

Zatiaľ čo väčšina z vás je usilovná, čo sa týka zdravého stravovania a zabezpečenia správnych potravín vo vašej pravidelnej strave, stále je ale potrebné riešiť vitamíny vo forme doplnkov. Je to poľutovaniahodné, ale život v týchto dňoch je tak rýchly, že potraviny dnes, nie sú také isté ako včera. Doba sa mení, pôda je vyčerpaná zo svojich živín a naše životné prostredie je znečistené. Preto aj napriek vašej snahe je potrebné pre zabezpečenie optimálneho zdravia a na boj proti každodennému stresu dopĺňať vitamíny formou doplnkov stravy.

Vápnik hrá dôležitú úlohu v zdraví žien. Vápnik je hlavný minerál zodpovedný za budovanie a spevňovanie kostí a chráni vás pred osteoporózou. Ak ste mladšia žena pod 25rokov, alebo máte dcéru v týchto rokoch, uistite sa, že užívate dostatočné množstvo vápnika. V tomto veku by ste mali jesť 1200 mg vápnika prebudovanie vašich kostí. Po 25 roku by ste mali užívať 800 mg denne.

Mali by ste sa uistiť že príjem vápnika je v pomere 3:1k pomeru horčíka a že máte dostatočný príjem vitamínu D. Všetky tieto faktory sú veľmi dôležité.

Ďalej nezabudnite na vitamín A, rozhodujúci stavebný kameň pre imunitný systém. Vitamín A pomáha aj pri tvorbe zubov a kostí, dokonca chráni aj váš zrak. A ešte jeden malý fakt o vitamíne D, a to, že môže kontrolovať príznaky PMS (predmenštruačný syndróm)!


Takže dámy, vezmite si svoje doplnky - je to súčasťou zdravého životného štýlu.
18.4.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.