Pečené zemiaky plnené zeleninou



Ingrediencie:
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 jemne nasekaná paradajka
  • 1 jemne nakrájaná cibuľa
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 8 lyžíc kyslej smotany
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/4 šálky petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
Postup:

Predhrejte rúru na 180 stupňov, na plech položte papier na pečenie. Umyte zemiaky a prekrojte ich na polovicu. Vydlabte zemiakové polovičky, tak aby ste ich mohli napĺňať. Vydlabanú časť zemiakov nakrájame a zmiešame s paradajkami, cibuľou, olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Zmes rovnomerne naplníme do zemiakov a dáme ich piecť do rúry na 30 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú. Vyberieme z rúry zemiaky, posypeme parmezánom na každej polovici a nakoniec dáme lyžicu kyslej smotany a podávame.

15.9.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.