Domáce prostriedky proti plešatosti , ktoré naozaj fungujú

Hoci vlasy nie sú nevyhnutné pre život, ich vypadávanie znepokojí asi každého. Nachádzať chumáče vlasov na hrebeni pri česaní, môže byť pre ženy veľká psychická záťaž. Priemerný rast vlasov je o 1.2 cm za mesiac. Denne nám vypadne v priemere 70-100 prameňov vlasov, ak ich je viac, môžeme badať rednutie vlasov a lysiny. Väčšina ľudí stráca vlasy v 30. rokoch, pretože v tej dobe sa v tele menia hormóny kvôli nezdravej strave , nedostatku fyzickej aktivity a niektorým ďalším dôvodom.

Príčiny:

  • Nedostatočná výživa
  • Nedostatok vitamínu B6
  • Stres, úzkosť, depresia
  • Náhly šok
  • Nečistý stav pokožky ( oslabuje vlasové korienky tým, že blokuje póry )
  • Dedičnosť

Trenie pokožky:

Energické trenie pokožky prstami po umytí vlasov studenou vodou je jedným z najlepší prostriedkov pre prevenciu vypadávania vlasov a plešatosti. Šúchajte pokožku dôkladne, pokiaľ sa nezačne produkovať teplo. To aktivuje mazové žľazy a zvyšuje cirkuláciu krvi v postihnutej oblasti a napomáha rastu zdravých vlasov.

Olej z indického egreša:

Olej je pripravený z vyvarených suchých kúskov v kokosovom oleji. Jedná sa o cennú vlasovú vodu pre obohatenie rastu vlasov. Ďalšia možnosť je zobrať rovnaké množstvo šťavy z egrešov a šťavy z limetiek a použiť ju ako šampón. Stimuluje rast vlasov a pôsobí proti vypadávaniu vlasov.

Zederach indický (Margosa):

V listoch Margosu sa nachádzajú prospešné látky na liečbu vypadávania vlasov a plešatosti. Zabíja vši a ďalší morí ďalší hmyz a tiež pomáha rastu vlasom. Ak vám rednú vlasy, alebo prestali rásť, je potrebné ich premývať odvarom z listov Margosu.

Horčicový olej a henna listy:

Vezmite 65 g listov henny a uvarte v 250 ml horčičného oleja. Potom prefiltrujte olej cez handričkou a uskladnite ho vo fľaši. Pravidelne si masírujte vlasovú pokožku týmto olejom a výsledkom budú bohaté vlasy.

Kokosové mlieko:

Masírovanie celej hlavy kokosovým mliekom do vlasových korienkov je tiež prospešné pri liečbe straty vlasov alebo plešatosti. Vyživuje vlasy a podporuje ich rast.

Cibuľa:

Cibuľa je tiež výhodná pri liečbe plešatosti. Vezmite nakrájanú cibuľu a votrite ju na postihnuté oblasti až daná oblasť sčervená, potom ju potrite medom. Opakujte to tri krát denne pokiaľ nebude výsledok znateľný.

4.10.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.