Tvarohový koláč s ovocím



Ingrediencie: Postup:

V jednej mise vyšľaháme celé vajcia na penu. V ďalšej miske zmiešame rozpustené maslo s tvarohom a túto zmes ručne primiešame do vajec. Pridáme ostatné suroviny a znova ručne vymiešame na bublaninové cesto. Nakoniec primiešame ovocie. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme špaldovou krupicou, cesto nalejeme do formy. Teplovzdušnú rúru vyhrejeme na 170 C a pečieme cca 30 min. Ak máte radi koláč vyšší, musíte použiť dvojnásobnú dávku.

Poznámka:

V lete môžete použiť čerstvé jahody, čučoriedky, maliny 150-250 g. V zime môžete použiť zavárané ovocie, prípadne mrazené. Výborná je aj varianta s 50g sušeného ovocia a hrsti vlašských orechov /tu je lepšie namiesto agávového sirupu použiť javorový sirup/ alebo hrozienka a sušené marhule.

12.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.