Grilované avokádo plnené paradajkovou salsou



Ingrediencie: Postup:

Pripravte gril na priame grilovanie na stredne silný oheň.

Pretlačte strúčik cesnaku do stredne veľkej misy. Pridajte olej a citrónovú šťavu a premiešajte dohromady. Rozpoľte avokádo a vyberte kôstku. Natrite olejom každú polovicu avokáda, ale dajte pozor aby vám olej neostal v jamke po kôstke, pri grilovaní by olej spôsoboval vzplanutia ohňa. Ak to robíte na grilovacej panvici, tak nevadí. Avokáda bohato osolíme a okoreníme.

Cherry paradajky napichneme na ihlicu a pokropíme olivovým olejom. Dochutíme soľou.

Umiestnite avokádo na gril prerezanou stranou smerom dole. Vedľa pridajte paradajky. Grilujte 4 až 5 minút, paradajky raz pretočte.. Avokádo by malo mať peknú mriežku po grile a koža na paradajkách jemné pľuzgiere. Potom dajte všetko z grilu dole.

Nakrájajte paradajky na polovičky alebo štvrtiny. Pridajte ich do kvapaliny v mise. . Pridajte čili a koriander pre dokončenie paradajkovej salsy.

Lyžičkou napĺňajte každú polku avokáda paradajkovou salsou a dochuťte s trochou soli. Zdobíme s kôpkou kyslej smotany. Podávame teplé.

2.3.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.