10 byliniek a korenín pre smoothie

Rozmarín:

Nie veľa ľudí vie, že rozmarín obsahuje karnosolovú kyselinu a karnozol, čo sú skvelé protizápalové látky. Tieto dve zlúčeniny blokujú COX-2, čo je enzým, ktorý spôsobuje v tele bolesť a zápaly. Extraktom rozmarínu je tiež blokovaný aj oxid dusnatý, ktorý tiež hrá úlohu v zápaloch v tele. Rozmarín tiež povznáša náladu,pomáha pri migrénach a predchádza rakovine. Pridaním trochu rozmarínu do vašich koktailov alebo džúsov (1-2 lyžičky) je skvelý spôsob, ako využívať tieto výhody.

Kajenské korenie:

Kajenské korenie pomáha zmierniť bolesti žalúdka, vredy, bolesti vkrku, kašeľ a hnačku. Tiež pomáha uvoľňovať hlien. Kajenské korenie je proti-hubovéa anti-alergénne, a pomáha tak tráviacemu traktu jeho stimulovaním, a zvyšujetok a produkciu enzýmov a žalúdočných štiav. To pomáha telu metabolizovaťpotravu a toxíny! Zo začiatku nepridávajte príliš veľa kajenského korenia dovašich kokteilov, bude stačiť 1/8 s až 1/4 lyžičky (v závislosti na stupni páleniakorenia).

Kurkuma:

Kurkuma pomáha podporovať imunitný systém, tráviaci systém, kostí a kĺby,ako aj kardiovaskulárny systém. Je to vďaka zdrojom v koreni , ktorý jeznámy pre svoju schopnosť znižovať zápal v tele! To môže pomôcť zabrániť aspomaliť rast rakoviny. Jedná sa o prírodný antioxidant pečene a môže zabrániťa spomaliť progresiu Alzheimerovej choroby tým, že odstráni amyloidy nahromadenév mozgu. Tiež je to prírodný liek proti bolesti, môže pomôcť pri metabolizmetukov a pri riadení telesnej hmotnosti a tiež urýchľuje hojenie rán apomáha pri remodelácii poškodenej kože! Pridajte pár čajových lyžičiek

Mäta:

Mäta je skvelý predkrm a podporuje trávenie - tiež upokojuje žalúdok vprípadoch poruchy trávenia a zápalov. Silná aróma mäty je veľmi účinná priodstránení problémov s plným nosom, hrdla, priedušiek a pľúc, ktorý tiež pomáhaúľavou od astmy a prechladnutia. Robí dych úžasne voňavý (a je silne dezinfekčný),blokuje škodlivý rast baktérií vo vnútri úst a čistí jazyk a zuby. Niektoréenzýmy v mäte môžu tiež pomôcť predísť rakovine. Milujem pridávať mätu do smoothie.Zvyčajne pridávam 3-4 listy pre každé smoothie.

Koriander:

Koriander je známy pre jeho výhody detoxikácie ťažkých kovov. Bolozistené, že odstraňuje z tela ťažké kovy s väzbou na toxické kovy a uvoľňujeich z tkanív. A nielen to, lístkykoriandra pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym poškodeniam, má silnýanti-diabetický účinok a znižuje hladinu cukru v krvi, je silný proti úzkostia je prírodný vnútorný dezodorant. Táto bylina môže byť pridaná do smoothie voveľkých množstvách. Urobte si banánovo mangovo koriandrové smoothie, aby to pomohlozmierniť silnejšiu chuť koriandra a uspokojilo sladkou chuťou banánov a manga!

Škorica:

Škorica je skvelý doplnok k akémukoľvek smoothie. Početné štúdiepreukázali, že škorica reguluje hladinu cukru v krvi, a tak je znamenitá voľbapre tých, ktorí trpia cukrovkou alebo hypoglykémiou. Škorica výrazne znižujehladinu LDL cholesterolu, má prírodné antiinfekčné látky, ktoré sa ukázali byťúčinné proti vredom spôsobeným baktériami H. pylori. Škorica tiež znižujebolesti spojené s artritídou, a môže znížiť proliferáciu nádorových buniek. Pridaním 1-2 lyžičiek škorice je dobrý spôsobako začať prirodzene liečiť vaše telo.

Zázvor:

Zázvor je skvelý na stimuláciu tráviacich štiav, zvyšuje chuť k jedlu azlepšuje vstrebávanie a asimiláciu základných živín v tele. Zázvor udržiavanormálny krvný obeh (vďaka svojej vysokej úrovni chrómu, horčíku a zinku),ktoré môžu prispieť k zlepšeniu krvného prietoku, rovnako ako zabrániť zimnici,horúčke a nadmernému poteniu. Je skvelý pre zníženie príznakov spojených s cestovnými nevoľnosťami a je skvelý na prevenciu chrípkya prechladnutia (pretože má skvelé protizápalové účinky). Pridávajte 3 cm zázvorudo smoothie (poprípade kombináciu so škoricou pre super chuť ).

Klinčeky:

Klinčeky majú vysoký obsah vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Jeplný antioxidantov, ktoré chránia pred voľnýmiradikálmi a oxidačným poškodením. Klinčeky sú tiež skvelé pre tých, ktorí majúproblém s nadúvaním a plynatosťou. Znižuje tlak plynu v žalúdku apomáha v správnom odstraňovaní potravín a toxínov. Klinčeky pomáhajú podporovaťzdravé ďasná a zuby, je tradičný liek na zmiernenie bolesti spojenej s bolesťamizubov, ďasien a ústnych vredov. Toto korenie je tiež odolné proti zápalom amôže poskytnúť ochranu proti ochoreniu mozgu, ako je Alzheimerova aParkinsonova choroba, ktoré sú väčšinou spôsobené chronickým zápalom. Dosmoothie si pridajte 1-2 lyžičky mletých alebo čerstvých klinčekov.

Vanilka

Benefit číslo jedna u vanilky je jej schopnosť redukovaťnevoľnosť. Bolo preukázané, že samotná vôňa vanilky pomáha ľuďom schudnúť. Ak trpítevysokou úzkosťou alebo stresom, môže byť vanilka veľkým pomocníkom (opäť vôňa vanilky je veľmi upokojujúca auvoľňujúca, a tým pomáha ľuďom trpiacim stresom). Historicky, vanilka bola používanána hojenie rán, a používa sa dodnes na pomoc pri čistení drobných rán. Vanilkaje skvelý doplnok do akéhokoľvek smoothie - Odporučil by som používať 1-2lyžičky čerstvej vanilky alebo surového vanilkové prášku

Muškátový orech:

Muškátový orech pomáha pri spánku a tiež pomáha udržiavať silnýimunitný systém. Môže byť tiež použitý na vašu pleť, aby vyzerala jasnejšie ajasnejšie v priebehu niekoľkých dní a tiež pomáha obmedziť zjazvenie a zmierňuje akné.Muškátový orech bol tiež používaný po stáročia pre zmiernenie zažívacíchproblémov a pomoc pri správnej starostlivosti o chrup. Nielen to, muškátovýoriešok obsahuje prírodné organické zlúčeniny zvané myristicin, o ktorých jeznáme, že chránia mozog pred degeneratívnymi ochoreniami ako je Alzheimerovachoroba. Do smoothie pridajte 1-2lyžičky čerstvého pomletého muškátového oriešku.

30.5.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.