Šalát z repy, jačmenných krúpov a syru feta


- 2 stredné červené repy
- 150g jačmenných krúpov
- 50g nasekaných vlašských orechov
- 2 stonky zeleru, jemne nasekané
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate (voliteľné)
- 60g marinovaného syru feta
- olivový olej
- 1 lyžica octu balsamico
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička celozrnnej horčice
- 1/2 lyžičky cukru
- 1 strúčik cesnaku, drvený
Repu si dáme variť do hrnca a necháme ju tam 8 minút od zovretia vody. Medzitým si dáme zohriať rúru na 190 °C. Repu osušíme, olúpeme a nakrájame. Omastíme si plech olejom a repu opečieme cca 25 minút, alebo pokým nebude mäkká. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme jačmenné krúpy. Zatiaľ si pripravíme dresing zmiešaním všetkých surovín. Uvarené krúpy osušíme a zmiešame s repou, zelerom, orechmi, fetou a dresingom. Kto chce môže si šalát posypať petržlenovou vňaťou.