Zapečená tilapia
	
	- 2 filety tilapie bez kože
 - 50g šalotky
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 150g cherry paradajok
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 2 vetvičky tymianu
 - 50ml bieleho vína (môže byť aj ružový sekt)
 - soľ, mleté čierne korenie
 
- 200g celozrnného (najlepšie špaldového) chleba – použijeme len striedku
 - 50g parmezánu
 - 2 lyžice petržlenovej vňate
 - 20g jemne strúhaného parmezánu
 - 20g bazalkového pesta
 
- filety tilapie umyjeme, osušíme a rozrežeme na 4 rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán krátko opečieme alebo ugrilujeme 
 - šalotku očistíme a narežeme na tenké rezance. Orestujeme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky rozrezané na polovice, osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným cesnakom a tymianom. Prilejeme biele víno a dusíme, kým sa tekutina vyparí. Kompaktnú zmes navrstvíme na pripravené plátky tilapie  
 - pripravíme chlebovú krustu: Do mixéra vložíme striedku z hriankového chleba, parmezán, petržlenovú vňať a bazalkové pesto 
 - chlebovú zmes nasypeme na rybie plátky a vložíme do rúry vyhriatej na 165 °C. Pečieme asi 10 minút dozlatista. K rybe podávame šalát.