- 
			
			
			
	
			
			Najskôr sa budeme zaoberať obilninami. Medzi obilniny zaraďujeme pšenicu (špaldu), ovos, jačmeň, žito, proso, ryžu, kukuricu, ale aj pohánku, quinou a amarant, ktorý síce botanicky patrí do inej . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Aký si zdravý ? Stravuješ sa zdravo ? Cvičíš pravidelne ? Piješ prinajmenšom aspoň 8 pohárov vody denne ? Myslíš že máš dostatok spánku každý deň ? Naše telo je náš chrám a musíme sa oň starať ak . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Spoločné rodinné jedenie je ideálne pre zblíženie sa s dieťaťom.
Americkí vedci odhalili, že pravidelné rodinné jedlá sú skvelé pre zlepšenie duševného zdravia detí, najmä dospievajúcich.
Do . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Svet výživy je plný najrôznejších nezmyslov. V tomto článku uvádzame zopár príkladov, ale je to len špička ľadovca. 
1. Vajcia sú škodlivé pre vaše zdravie.
Vajcia sú tak neuveriteľne . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			V našom každodennom živote jeme veľa potravín, ktoré obsahujú tuky. Ale pravdou je, že väčšina z nás nevie o tukoch skoro vôbec nič.
Sú všetky potraviny, ktoré jeme, naozaj bez zlých tukov, alebo . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Zemiaky uvaríme, ošúpeme a urobíme z nich kašu. V kuchynskom robote dobre zmiešame zemiakovú kašu s vodou, cukrom, soľou a maslom. Keď je všetko dobre premiešané pridáme múku a droždie. Znovu necháme . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Repu si dáme variť do hrnca a necháme ju tam 8 minút od zovretia vody. Medzitým si dáme zohriať rúru na 190 °C. Repu osušíme, olúpeme a nakrájame. Omastíme si plech olejom a repu opečieme cca 25 . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Cítili ste už niekedy bolesť po tréningu do ktorého ste vložili viac úsilia ako obvykle, alebo v ktorom ste cvičili nové cviky alebo aktivity ako obyčajne? Táto bolesť svalov sa objaví zvyčajne až na . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Predhrejte rúru na 200 °C. Položte veľký kus alobalu na plech tak, aby ho bolo dosť na zabalenie lososa. 
V miske zmiešajte med, horčicu, citrónovú šťavu, olej, papriku, čili lupienky, červenú . . .
			
			
			 
			
			- 
			
			
			
	
			
			Najprv vyšľaháme samotné maslo. Potom k nemu pridáme jogurt, soľ a všetko spolu premiešame. Na koniec pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a . . .