-
V oblasti výživy a prevencie chorôb je veľa nekompetentnosti. Ľuďom je chybne odporúčané, aby sa vyhýbali nasýteným tukom a cholesterolu, hoci neexistujú žiadne známky poškodenia.
Uvádzame 5 . . .
-
Uvaríme si quinou al dente. Zoberiete šálku quinoy a 1,25 šálky vody. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 10 minút. Ak chcete môžete si uvariť quinou podľa návodu na obale. Vo veľkej miske . . .
-
Nasypte quinou do hrnca a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Priveďte do varu, potom zmiernite teplotu a nechajte variť na miernom ohni asi 10 minút, alebo kým sa quinoa neuvarí. Pokiaľ sa varí . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
1.
Zmiešame sušené a čerstvé brusnice, med, pomarančovú kôru, škoricu, kardamóm (alebo nové korenie), varíme na panvici na miernom ohni. Zmes privedieme do mierneho varu a varíme za stáleho . . .
-
Červená šťava v surovom červenom mäse nie je krv
Červená šťava, ktorá sa často zhromažďuje v baleniach s červeným mäsom nie je krv. Väčšina krvi je odstránená už počas spracovania a všetka ostatná . . .
-
Pripravte gril na priame grilovanie na stredne silný oheň.
Pretlačte strúčik cesnaku do stredne veľkej misy. Pridajte olej a citrónovú šťavu a premiešajte dohromady. Rozpoľte avokádo . . .
-
Rozmixujte 2 šálky čerstvých jahôd (ak nemáte môžu byť aj mrazené), kokos, pomarančovú šťavu a polovicu jadierok granátového jablka (1/4 šálky). Mali by ste z toho dostať peknú krémovú textúru. Do . . .
-
Brezový cukor je druh prírodného cukru. Vzhľadovo aj chuťovo je takmer rovnaký ako klasický kryštálový cukor, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je výrazne odlišný. Z konzumácie . . .
-
Všetky ingrediencie odšťaviť v odšťavovači. . . .