Pastiersky koláč
	
	- 1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
 - 450 g mletého hovädzieho mäsa
 - ½ čajovej lyžičky mletej rasce
 - 1 čajová lyžička soli
 - ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
 - 10 jarných cibuliek, najemno nasekaných
 - 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
 - 1 stredne veľký karfiol, rozkrájaný na ružičky
 - 2 polievkové lyžičky masla
 - 90g nastrúhaného čedaru
 - Petržlenové listy – na ozdobu (nemusí byť)
 
Trúbu predhrejeme na 170 stupňov. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. V hrnci rozpáľte polievkovú lyžicu olivového oleja a 1 až 2 minúty restujte mleté mäso. Pridajte mletú rascu, soľ a korenie a restujte na miernom plameni ďalších 15 až 20 minút, pokiaľ sa hovädzie neprepečie.
Do zmesi pridajte jarnú cibuľku a miešajte 2 minúty alebo pokiaľ trošku nezmäkne. Panvicu odstavte zo sporáku a vmiešajte citrónovú šťavu. Zmes dajte do zapekacej misy.
Medzitým uvarte karfiol domäkka. V kuchynskom robote rozmixujte karfiol s maslom na hladké pyré. Pyré potom rovnomerne rozotrite na hotové hovädzie. Navrch nastrúhajte syr.
Pečte 15 až 20 minút. Môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.