Pastiersky koláč



Ingrediencie:
  • 1 ½ polievkovej lyžice olivového oleja
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 10 jarných cibuliek, najemno nasekaných
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 stredne veľký karfiol, rozkrájaný na ružičky
  • 2 polievkové lyžičky masla
  • 90g nastrúhaného čedaru
  • Petržlenové listy – na ozdobu (nemusí byť)
Postup:

Trúbu predhrejeme na 170 stupňov. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. V hrnci rozpáľte polievkovú lyžicu olivového oleja a 1 až 2 minúty restujte mleté mäso. Pridajte mletú rascu, soľ a korenie a restujte na miernom plameni ďalších 15 až 20 minút, pokiaľ sa hovädzie neprepečie. Do zmesi pridajte jarnú cibuľku a miešajte 2 minúty alebo pokiaľ trošku nezmäkne. Panvicu odstavte zo sporáku a vmiešajte citrónovú šťavu. Zmes dajte do zapekacej misy.
Medzitým uvarte karfiol domäkka. V kuchynskom robote rozmixujte karfiol s maslom na hladké pyré. Pyré potom rovnomerne rozotrite na hotové hovädzie. Navrch nastrúhajte syr.
Pečte 15 až 20 minút. Môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.

29.5.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.